Barion Pixel

A világ 10 legdrágább eljegyzési gyűrűje

Az eljegyzés egy nő életében az egyik legcsodálatosabb pillanat. Akár féltérdre ereszkedve, akár egy romantikus vacsora közben kérik meg a kezünket, az élményt és az érzést örökre szívünkbe zárjuk. Nincs ez másképp a hírességeknél sem, ahol a jegygyűrűk ugyanúgy a szerelmet és az összetartozást hivatottak mutatni. Az alábbiakban a világ legdrágább eljegyzési gyűrűi közül válogattunk, természetesen a teljesség igénye nélkül.

1: Férj: Richard Burton, feleség: Liz Taylor
A gyűrű értéke kb. 8.8 millió $
Richard Burton nem volt egy fukar férfi, Liz gyűrűje majdnem 2 milliárd forintba került. A több mint 33 karátos jegygyűrűt 2011-ben elárverezték és egy gyűjtőhöz került állítólag. Bárhol is legyen, Liz és Richard halhatatlan szerelme örökké körberagyogja az ékszert.

Liz Taylor eljegyzési gyűrűje

2: Férj: Jay Z, feleség: Beyonce
A gyűrű értéke kb. 5 millió $
Ezt a 18 karátos gyémánt gyűrűt Lorraine Schwartz tervezte és Beyonce a legnagyobb örömmel viseli a mai napig, ami érthető, hiszen egy nem hétköznapi zenei producer kérte meg a kezét egy akkora gyémánt gyűrűvel, hogy ihaj!

Beyonce eljegyzési gyűrűje

3: Ex-vőlegény: Paris Latsis, ex-menyasszony: Paris Hilton
A gyűrű értéke kb. 4.7 millió $
A 24 karátos fehér arany eljegyzési gyűrű közepén egy hatalmas gyémánt ragyogott, állítólag akkorára sikeredett az ékszer, hogy kimondottan vágta szegény Paris kezét. Sok problémája azonban nem akadt az ékszerrel, mert a szakítás után a Katrina hurrikán áldozatainak ajánlotta fel a jegygyűrűt egy aukción.

Paris Hilton eljegyzési gyűrűje

4: Férj: III. Rainier monacoi herceg, feleség: Grace Kelly
A gyűrű értéke: Kb. 4.6 millió $
Grace eljegyzési gyűrűje egy 10.47 karátos gyémánttal volt díszítve, valamint ezek mellett még 2 másik gyémánt is ragyogott. Az eljegyzés és a házasság után felvette a Grácia hercegné nevet és ő volt a második színésznő, akiből hercegnő lett- az elsőt Ghislaine Dommanget-nek hívták.

Grace Kelly eljegyzési gyűrűje

5: Ex-férj: Marc Anthony, feleség: Jennifer Lopez
A gyűrű értéke: Kb. 4 millió $
A jegygyűrűt a híres Nail Lane tervezte és egy ragyogó 8 és fél karátos gyémántot is illesztett az ékszer közepébe. Ritka darab, amit valószínűleg már nem viselt a szakítás után Jennifer, de bízunk benne, hogy féltve őrzi valahol a szekrény mélyén.

Jennifer Lopez eljegyzési gyűrűje

6: Férj: Donald Trump, feleség: Melania Knauss Trump
A gyűrű értéke: Kb. 3 millió $
A 12 karátos gyémánt eljegyzési gyűrű csodálatos választás Mr. Trumptól, aki 68 évesen sem rest egy nála 24 évvel fiatalabb hölgy kezét megkérni. Nade ki mondana nemet egy milliárdosnak egy ilyen csodálatos gyűrűre?

Melanie Trump eljegyzési gyűrűje

7: Férj: Aristotle Onassis, feleség: Jacqueline Onassis
A gyűrű értéke: Kb. 2.6 millió $
Ebbe a 40 karátos gyűrűbe a 601 karátos Lesotho gyémánt egyik darabkája került. Igaz a feleség csak kétszer viselhette a gyűrűt, mert utána egy New York-i bankba került, de ajándéknak mindenképp csodálatos választás volt.

Jacqueline Onassis eljegyzési gyűrűje

8: Férj: Michael Douglas, feleség: Catherine Zeta Jones
A gyűrű értéke: Kb. 2.5 millió $
Egy csodálatos, 10 karátos, áttetsző gyémántról beszélünk, amihez még 28 darab kisebb briliáns is felsorakozik. A gyűrű a húszas évek stílusát idézi és biztos sok mindenen átsegítette a viharos és szenvedélyes csatáktól nem mentes házaspárt.

Catherine Zeta Jones eljegyzési gyűrűje

9: Vőlegény: Enrique Iglesias, menyasszony: Anna Kournikova
A gyűrű értéke: Kb. 2.5 millió $
A 11 karátos rózsaszín gyémánt gyűrű, amit még további 2 darab másik kis gyémánt is díszít, biztos megfelelő ajándék volt egy olyan csillag számára, mint Kournikova, akinek szülei méltán lehetnek büszkék lányukra, akiknek az első teniszütőjét alig bírták megvenni szerény fizetésükből.

Anna Kournikova eljegyzési gyűrűje

10: Férj: Vilmos herceg, feleség: Catherine Elizabeth „Kate” Middleton
A gyűrű értéke: Kb. 137.000 $
A gyűrűben egy központi zafír ékeskedik, körülötte pedig 14 darab kisebb gyémánt. A jegygyűrű fehér aranyból készült és mondanunk sem kell, nem egy hétköznapi darab. Ha így akarta kifejezni szerelmét a Herceg, akkor ezzel az ékszerrel Kate egy igazi hercegnőnek érezheti magát.

Kate Middelton eljegyzési gyűrűje