Barion Pixel

Magyar Menyegző ékszerkollekció

A Magyar Menyegző kollekciónk tervezését, fejlesztését 2006-ban kezdtük meg, mely kollekció díszítő motívumait magyar népművészeti minták újra értelmezésével alakítottuk ki. A kollekció darabjait kezdetben karikagyűrűk és eljegyzési gyűrűk tették ki, de a későbbiek során egyre bővítettük egyéb funkciójú ékszerekkel: férfi ékszerekkel, nyakékekkel, karkötőkkel, fülbevalókkal. A kollekcióval először 2012-ben pályáztunk, mikor is elnyertük a Magyar Kézműves Remek Díjat. Ezt követte a Magyar Termék Nagydíj, mely 2016-óta gazdagítja ékszerészetünket.

Magyar Menyegző ékszerek

A kollekció sikeressége azonban nem csupán díjakkal mérhető. Már az első publikációkat követve sokak tetszését sikerült elnyernünk ezekkel a rendhagyó arany ékszerekkel. A több, mint 1000 ékszert készítettünk már a kollekcióból, melyek a világ számos országába tették boldoggá viselőiket, Amerikától Japánig, Ausztráliától Kanadáig, de szinte az összes európai országba is eljutottak.

A kollekció bővebb leírása és az ékszerek itt találhatók.

Barocco ékszerkollekció

A Barocco ékszerkollekciónkkal egy régi álmunkat váltottuk valóra: nevezetesen a már-már kivesző félben lévő, kézzel vésett barokk motívumok újra alkalmazásával, modern ékszereken való megjelenítésével. A barokk minták jellegzetes növény ornamentikákból állnak, mely motívumok az építészettől a bútorművességen át egészen az ékszerek világáig vezetnek.

Barocco ékszer kollekció

A Barocco ékszerkollekciónkkal 2013-ban érdemeltük ki a Magyar Kézműves Remek Díjat.

A kollekció bővebb leírása és az ékszerek itt tekinthetők meg.

Magyar Kézműves Remek Díj

Fehér Menyegző ékszerkollekció

A Fehér Menyegző ékszerkollekció fő jellemzője a kompozit kerámia berakás. Ezzel a modern eljárással tesszük még látványosabbá a kollekció ékszereit. Ez a kompozit kerámia, azon felül, hogy rengeteg színárnyalatban használható, magas kopásállóság, sőt még némileg rugalmas is, így hasonlóan ellenálló a fizikai behatásokra, mint az arany, melyből az ékszerek készülnek.
A Fehér Menyegző ékszerkollekciót elsősorban karikagyűrűk alkotják, de szívesen tervezünk a kollekció szellemiségében egyéb funkciójú ékszereket is.

Fehér Menyegző ékszerkollekció

A kollekcióval 2015-ben nyertük el a Magyar Kézműves Remek Díjat.

A kollekció bővebb leírása és az ékszerek itt láthatók.

Magyar Kézműves Remek Díj

Kovácsolt arany ékszerek

A kovácsolt ékszerkollekciónk darabjai, mint a nevéből is kitalálható, kovácsolási technikával készülnek. A kovácsolás az egyik legősibb fémmegmunkálási módszer, melynek során az anyag zömítésével alakítjuk ki a formákat. Ez a megmunkálási mód nagy szakértelmet igényel, hiszen akár egy rosszul célzott kalapács ütés is tönkre teheti az addigi munkát.

Kovácsolt arany ékszerek

A kovácsolt arany ékszerkollekcióval 2014-ben nyertük el a Magyar Kézműves Remek Díjat.

A kollekciót bemutató brosúra itt tekinthető meg.

Magyar Kézműves Remek Díj

Organica ékszer kollekció

Az Organica ékszer kollekció elsősorban medálokból és fülbevalókból áll. Az ékszerek közös jegye a szecessziós megjelenés, mely formailag gyakran épít az aszimmetriára. A formai megoldásokon kívül erős fókusz van az egyedileg csiszolt csodálatos drágaköveken, melyek a kollekció központi elemei. Az ékszerek legtöbbjét kézi véséssel is díszítettük, illetve néhány esetben apró, dísztő gyémántokat használtunk a még izgalmasabb látványért.

Organica ékszer kollekció

Az Organica ékszerkollekcióval 2019-ben nyertük el a Magyar Kézműves Remek Díjat.

Az Organica ékszerek itt tekinthetők meg.

Magyar Kézműves Remek Díj

Panteon karikagyűrű kollekció

A Panteon karikagyűrű kollekciónkon a legmagasabb szintű szakmai tudásunkat tudjuk bemutatni egyrészt az árnyékoló kézi véséssel, másrészt az intarzia szerű berakással. A kollekció motívumai az antik görög díszítő művészetekben keresendők. A gyűrűkön látható vésett motívumok még nagyobb hangsúlyt kapnak a feketített hátterek által. Ez a technika a többszáz éves múltra visszatekintő fegyverművesség eszköztárában érhető tetten.

Panteon karikagyűrű kollekció

Ugyan a kollekció ékszerei egyenlőre karikagyűrűkből állnak, de szívesen tervezünk és készítünk ebben a stílusban medálokat, karkötőket vagy egyéb ékszereket is.

A Panteon karikagyűrű kollekcióval 2022-ben nyertük el a Magyar Kézműves Remek Díjat.

A kollekciót bemutató brosúra itt tekinthető meg.

A panteon karikagyűrűk pedig itt találhatók az oldalunkon.

Magyar Kézműves Remek Díj