Barion Pixel

Mit szimbolizál az eljegyzési gyűrű?

Az eljegyzési gyűrű a házasságra való elígérkezés szimbóluma, amellyel a férfi megkéri szíve választottját.
Ez a gyűrűtípus jellemzően aranyból készült szoliter gyűrűt jelent, amely egy központi – általában kicsit kimagasodó foglalatban elhelyezkedő – drágakövet tartalmaz.

Hagyományosan ezt a gyűrűt a hölgy bal kezének gyűrűsujjára szokták felhúzni. Az ókorból eredeztetett elképzelés szerint ugyanis innen indul a „Vena Amoris” ütőér ami egyenesen a szívhez vezet, ezért a szerelmi gyűrű viselésére kiváltképp alkalmas ez az ujj.

Pénz és időkeret felmérése

Az eljegyzési gyűrű egy egyedi és különleges gyűrű, ami életre szóló meglepetés lesz, ezért fontos, hogy értékálló, minőségi anyagokól készüljön el.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása előtt mindenképpen érdemes egy költségvetési keretet meghatározni, amely a leendő menyasszony stílusával, elképzeléseivel és a vőlegény anyagi lehetőségeivel is harmonizál.

A gyémánt és más drágakövekkel készült ékszerek költségkeretének meghatározásához ékszerészetünk háromféle árkategóriával, könnyíti meg a döntést. Eljegyzési gyűrű áraink

Ha tisztáztuk a költségkeretünket, fontos, hogy az időkeretről se feledkezzünk meg! Egy egyedi eljegyzési gyűrű elkészítése munka-és időigényes feladat, ami több hétig is tarthat. Az Affianced Ékszerészetben az eljegyzési gyűrűk elkészítésének vállalási határideje a foglaló kifizetésétől számítva általában négy hét. Ennél rövidebb határidő kérése esetén a megrendelést felárral tudjuk teljesíteni. Az ezzel kapcsolatos aktuális részletekről érdeklődjön kollégáinknál.

Személyes konzultáció

Karikagyűrű választásHa az idő és pénzkeretünket is tisztáztuk, akkor elkezdődhet a gyűrűválasztás izgalmas folyamata, amihez elsőként meg kell találnunk, hol szeretnénk elkészíttetni álmaink gyűrűjét.

Az eljegyzési gyűrűk kínálata óriási az online térben is, de az internetes vásárlás számtalan buktatóval is járhat egy laikus számára, aki konkrét elképzelés nélkül könnyen elveszhet az információk halmazában. Ha azonban olyan ékszerészetet keresünk fel, ahol saját ékszerműhelyben készítik el az általunk megálmodott jegyékszerünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valóban különleges gyűrűt húzhatunk kedvesünk ujjára.

A személyes vásárlás és konzultáció további előnye, hogy valamennyi felmerülő kérdésre választ kaphatunk, és a később felmerülő problémákra is megnyugtató segítséget kapunk.

A gyűrű mérete

Mivel az eljegyzési gyűrűket jellemzően meglepetésből vásárolják az urak, ezért ez egy igen sarkalatos és fontos kérdés.Ékszerészetünkben ebben is tudunk segítséget nyújatni.a személyes konzultáció során.

További hasznos információkért, kérjük tekintse meg Gyűrű méretezési útmutatónkat!

A gyűrű stílus kiválasztása

Az ékszer legalább olyan fontos része stílusunknak, mint a ruhánk vagy a frizuránk. A jegygyűrű kiválasztásakor is fontos, hogy az adott ékszer tökéletes harmóniában legyen a megajándékozott hölgy személyiségével és stílusával.Íme néhány szempont, amit érdemes átgondolnunk ahhoz, hogy a legtökéletesebb gyűrűt választhassuk ki kedvesünk számára.

BŐRTÓNUS

Az eljegyzési gyűrűt a kezünkön viseljük, így szinte folyamatosan érintkezik a bőrrel. Emiatt a gyűrű kiválasztásakor nagyon fontos tényező a bőr tónusának meghatározása. A jegyékszer ötvözet színekről szóló útmutatónkban ehhez is adunk segítséget kedves vásárlóinknak.

Bőrtónus Jellemzők Típusok
Hideg bőrtónus Az érhálózat kékes-lilás árnyalatú (a csuklónál érdemes megvizsgálni), és a bőr felülete pedig hamvas.

Az ilyen típusú hölgyeknek a sárga arany áll igazán jól, persze amennyiben passzol az ízlésükhöz és szeretik viselni.

Scarlett Johansson
Meleg bőrtónus Az érhálózat inkább zöldes, olívás, a bőrfelület pedig sárgás, barack vagy arany árnyalatú.

Ennek a kreol jellegű bőrtípusnak szinte minden szín jól áll, de talán a fehérarany, amit ajánlani tudnánk a szép kontraszt miatt.

Penelopé Cruz
Semleges bőrtónus Se nem egyértelműen hideg, se nem egyértelműen meleg összhatású a bőr.

Ebben az esetben a megítélésünk szerit a rozé arany adja a legmegfelelőbb egységet a bőr színével, típusával.

Sandra Bullock

ÖLTÖZKÖDÉSI STÍLUS

Klasszikus, elegáns vagy inkább bohém, romantikus esetleg a vintage vagy a sportos stílus áll hozzá közelebb? Milyen ruhákat visel szívesen? Milyen művészetek kedvesek a szívének?

A hölgyek öltözködése sokat elárulhat róluk. Az alábbi táblázatban összeszedtünk néhány jellegzetes stílusjegyet, amelyek segítségünkre lehetnek a gyűrűstílus kiválasztásakor is.

Stílus Jellemzők Affianced Gyűrű-tipp
Klasszikus Visszafogott, elegáns, kiegyensúlyozott, letisztult színvilág, A-vonalú szövetszoknya, blúz, blézer, körömcipő. Klasszikus eljegyzési gyűrű
Vintage Játékos, nőies, púderes árnyalatok, fekete-fehér színek, csipke, selyem, gyöngyök, A-vonalú ruha, magas derekú nadrág, virágos szoknya. Vintage eljegyzési gyűrű
Sportos Lezser, praktikus, farmer, tornacipő, póló, garbó. Sportos eljegyzési gyűrű
Romantikus Örök álmodozó, lágy, pasztellszínek, csipke, fodor, bross, szalagok. Romantikus eljegyzési gyűrű
Drámai Öntörvényű, merész, modern, szeret középpontban lenni, erős smink, feltűnő ékszerek, kontrasztos színek, a végzet asszonya. Drámai eljegyzési gyűrű
Természetes Egyszerű, természetes smink és anyagok, saját készítésű/kézműves kiegészítők és ruhák. Természetes eljegyzési gyűrű

SZEMÉLYISÉGJEGYEK

Nyitott vagy inkább zárkózott személyiség? Fontos számára változatosság? Empatikus, álmodozó ember? Vagy inkább gyakorlatias, megfontolt típus?

A gyűrűnek kapcsolódnia kell viselőjének személyiségéhez, ám az egyes személyiségtípusokhoz nem is olyan egyszerű megtalálni a hozzájuk passzoló gyűrűket. Ha ezzel kapcsolatban kicsit is bizonytalanok vagyunk, akkor kérjünk segítséget. Személyes konzultációnk alkalmával ebben is szívesen nyújtunk segítséget, hiszen ez egy sarkalatos pontja a gyűrű kiválasztásának.

ÉLETMÓD

A jegygyűrűt a hétköznapok során is viseljük, ezért át kell gondolni azt is, hogy természetes, kényelmes viselet lehessen számunkra. Ne feledjük! Hétköznapi tevékenységeink nagy mértékben befolyásolhatják a gyűrűhasználatot. Gondoljuk át, hogy akinek a gyűrűt szánjuk, milyen munkát végez, mit sportol, milyen hobbijai vannak, mely forma lesz a legkedvezőbb és a legnagyobb örömet nyújtó viselet.

KÉZTÍPUS

Milyen formájú keze van? Hosszú, karcsú vagy pufókabb, illetve kisebb kézfeje és ujjai vannak?

A hosszú, karcsú ujjakon szinte minden gyűrűstílus remekül mutat, de rövidebb ujjakon már nem állnak jól a nagy méretű formák és a vastagabb gyűrűk. A kicsi, finom ujjakra érdemesebb kisebb kecses fazont választani és a gyémánt formák közül az ovális, vagy akár a szív forma is jó választás lehet. A teltebb női kezeken pedig jobban mutatnak az attraktív, különleges formájú ékszerek.

Eljegyzési gyűrű kézen

Milyen anyagból készüljön az eljegyzési gyűrű?

Eljegyzési gyűrű arany színekSzinte csak a fantázia szab határt annak, milyen gyűrűvel lepjük meg kedvesünket, hiszen az eljegyzési gyűrű számtalan alapanyagból készülhet, és bármilyen drágakővel kombinálhatjuk.

A mi hitünk, szakmai tudásunk és tapasztalatunk alapján azonban úgy gondoljuk, hogy az eljegyzési gyűrűknek a legnemesebb alapanyagokból kell elkészülniük. Az utánzatok és szintetikus anyagok nem méltóak ehhez a szimbolikus jelentőségű ékszerhez. Eljegyzési gyűrűink alapanyaga az arany, amelyből elsősorban a 14 karátos aranyötvözetek rendelkeznek azzal a keménységgel, amelyek a hétköznapokban is megállják a helyüket.

A három fő aranyszín a rozé arany a fehér arany és a sárga arany, amiből ez eljegyzési gyűrűk is készülnek, illetve ezeknek a színeknek a kombinációiból.

Az eljegyzési gyűrűk alapanyag választásánál érdemes úgy megkeresni az összhangot, hogy a drágakő és az arany színvilága tökéletesen illeszkedjen.

Arany ékszer útmutatónkban részletesen bemutatjuk az egyes aranyötvözetekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Milyen ékkő kerüljön az eljegyzési gyűrűbe?

Az eljegyzési gyűrűk tradicionálisan gyémánttal készülnek, hiszen ez a drágakő a legkeményebb, nem kopik, nem veszíti el fényét, így tökéletes szimbóluma a két fél közötti erős, életre szóló kapcsolatnak.

gyémánt kiválasztása előtt azonban mindenképpen érdemes jobban megismerni e drágakő legfontosabb tulajdonságait, hiszen a központi kő kiválasztása fogja a gyűrűnk árát leginkább meghatározni.

Népszerű gyémánt alternatíva MOISSANITE, amiről bővebben itt olvashat.

Ha esetleg más drágakővel szeretnénk elkészíttetni az eljegyzési gyűrűt, a megfelelő kő kiválasztásához, megtalálásához is széleskörű szakmai segítséget tudunk biztosítani ügyfeleinknek.

Az eljegyzési gyűrűk alapanyag választásánál érdemes úgy megkeresni az összhangot, hogy a drágakő és az arany színvilága tökéletesen illeszkedjen.

A klasszikus színtelen gyémántot elegánsan kiemeli a rozé, a fehér illetve a sárga arany is.
A színes drágakövekhez a fehérarany eljegyzési gyűrű minden körülmények között megfelelő választás, de természetesen a kiválasztott drágakő árnyalatához érdemes az aranyötvözet színét kitalálni.

A következőkben szeretnénk tippeket adni arra, hogy a különböző színű drágakövekhez a fehéraranyon kívül  milyen aranyötvözetet válasszunk:
A kék színű ékkövekhez, mint pl.: a smaragd vagy az aquamarin gyönyörűen mutat a rozé arany (4.-es ábra).

A sárgás árnyalatú drágakövekhez, mint pl.: a sárga gyémánt, sárga zafír vagy a citrin szépen passzol a sárga színű aranyötvözet (1.-es ábra).

A zöld színű drágakövekhez pl.: smaragd, peridot, vagy a zöld turmalin gyönyörű választás a sárga arany (2.-es ábra), de bizonyos árnyalatokhoz a rozé arany is szépen mutat.

A vörös vagy pink árnyalatú ékkövekhez, mint pl.:  rubin, padparadzsa zafír, vagy rózsaszín turmalin a fehér aranyon kívül a vörös színű aranyötvözetet ajánljuk (3.-as ábra).

Színes drágaköves eljegyzési gyűrűk

Fontos tudni, hogy drágakövek az ékszerekbe nem ragasztással kerülnek, hanem drágakőfoglalással. Sokféle drágakő-foglalási módszer létezik, ezek közös jellemzője, hogy a fém van valamilyen módon „rádolgozva” a drágakőre, és így rögzül helyén az ékszerben.

A drágakövek fajtáiról és tulajdonságairól bővebben itt tájékozódhat.

Milyen gyűrűstílusok közül választhatunk?

Az eljegyzési gyűrűk jellemzően az alábbi nyolc kategóriába sorolhatók. Ezekbe kategóriákba a központi drágakő foglalásának mikéntje sorolja az adott gyűrűt.

Szoliter gyűrű

Szoliter eljegyzési gyűrűA szoliter gyűrűben egy keretbe foglalt – főként briliáns csiszolású – gyémánt tündököl. A kő állhat önmagában (klasszikus szoliter), de díszíthetik további ékkövek is. 

A szoliter stílus klasszikus eleganciát tükröz, és a kő szépségét csodásan kiemeli. Egyszerű, elegáns és időtálló darab. 

Affianced Gyűrű-tipp: 
London eljegyzési gyűrű

Halo gyűrű

Halo eljegyzési gyűrűA klasszikus szoliter gyűrű után a második legnépszerűbb gyűrűstílus, amelyben a középső gyémántot kisebb kövek veszik körül.

Ez az elrendezés biztosítja a gyűrű nagyszerű szikrázását, miközben a kis kövek optikailag kiemelik a középső gyémántot.

A legnépszerűbb kövek a párna, brill és ovális csiszolású gyémántok.  Ez a gyűrűstílus drámai hatást nyújt, mindezt szolidabb áron.

Affianced Gyűrű-tipp:
Desert Rose eljegyzési gyűrű

Katedrális gyűrű (karmos foglalat)

Katedrális eljegyzési gyűrűAz egyik legelegánsabb és legklasszikusabb eljegyzési gyűrű-beállítás. Hasonlóan a katedrális kecses boltíveihez, itt is fémíveket (karmokat) használunk a drágakő rögzítéséhez.

Ez a kialakítás azonnal a drágakőre vonzza a tekintetet, emellett a karmok kiválóan védik a gyémántot a külső hatásoktól is.  Egyedülálló és vonzó gyűrűstílus.

Affianced Gyűrű-tipp:
Princess eljegyzési gyűrű

Pavé gyűrű

Pave eljegyzési gyűrűA szó francia eredetű, jelentése kikövez. Az apró kövek- amelyeket kis fémgyöngyök tartanak a saját foglalatában -olyan szorosan helyezkednek el egymás mellett, hogy az arany szinte nem is látszik, miközben extra csillogást adnak a gyűrűnek.

Ez az eljegyzési gyémántgyűrű modern vagy vintage stílusú gyűrűkben is megállja a helyét.

Affianced Gyűrű-tipp:
Angelic eljegyzési gyűrű

Bezel gyűrű (tokos foglalat)

Bezel eljegyzési gyűrűModern megjelenésű gyűrűstílus, amely az aktív életmódot folytató hölgyek számára kiváló választás, hiszen a követ egy vékony fémperem veszi körbe, így védve van a külső behatásoktól. 

Affianced Gyűrű-tipp:
Snake eljegyzési gyűrű

Tension gyűrű

Tension eljegyzési gyűrűEgyedi, modern és trendi megjelenésű gyűrűstílus, amelyben a gyémántgyűrű anyaga úgy fogja két ponton a követ, hogy az látszólag nem ér össze. Emiatt úgy tűnik, mintha a kő lebegne a gyűrűben.

Affianced Gyűrű-tipp:
Violett White no2 eljegyzési gyűrű

Alliance gyűrű

Alliance eljegyzési gyűrűA három kő a kapcsolat múltját, jelenét és jövőjét szimbolizálja. Szemet gyönyörködtető, csodás gyűrűstílus, amelyben a középső kőhöz többnyire két kisebb, vagy akár ugyanolyan méretű kő társul.

Affianced Gyűrű-tipp:
Contessa eljegyzési gyűrű

Magyar Menyegző gyűrű

Magyar Menyegző eljegyzési gyűrűA 18-19. század fordulóján kezdődő páratlanul gazdag, új stílusú magyar népművészet elemeit használja fel. Valamennyi gyűrűn megfigyelhető, hogy vésett díszítésként vagy formailag megjelenítve is szerepel a legjellemzőbb magyar női szimbólum, a tulipán. 

A tulipán a fény, a szerelem és az érzékiség jelképe. 

Affianced Gyűrű-tipp:
Kiskelengye eljegyzési gyűrű

Mennyire álljon ki az ékkő a gyűrűből?

Kiáll a kő a jegygyűrűbőlFontos tudni, hogy az ékköveknek van egy magasságuk (minél nagyobb a drágakő átmérője, annál magasabb) ezért elkerülhetetlen, hogy valamennyire kiálljanak az ékszerek síkjából,

A hölgyek számára ez többnyire nem szokott zavaró lenni, a visszajelzések alapján pár nap alatt teljesen megszokják a jegyékszert és olyan természetességgel viselik, mintha mindig is a kezükön lett volna.

Ez inkább a férfiaknak szokott egy praktikussági szempont lenni a jegygyűrű választásnál, de a hölgyek még az extrém magasságú ékszerek viselésével is könnyedén boldogulnak.

Ettől függetlenül viszont érdemes megfontolni azt, hogy amennyiben a szívünk hölgye intenzív kézi munkát végez: például virágkötő, keramikus, éttermi dolgozó vagy kertépítő valóban érdemesebb olyan jegyékszert választani, amikor az ékkő jobban belesimul az eljegyzési gyűrűbe.

Mennyire tartják biztonságosan az ékszerek az ékköveket?

Drágakő foglalásA drágakövek drágakőfoglalással kerülnek az ékszerbe, ami azt jelenti, hogy a fém gondosan rá van dolgozva az ékkövekre, hogy azok biztonságosan a helyükön maradjanak. Az ékkövek az ékszerekből normál viselés során nem tudnak kiesni.

Ha esetleg egy rossz mozdulat miatt mégis megsérülne az ékszer, hozzák el üzletünkbe és orvosoljuk a problémát. Mindemellett azt javasoljuk, hogy évente egyszer egy átnézésre, ellenőrzésre hozzák vissza a jegygyűrűt, mikor is felújítjuk a felületeket, kitisztítjuk az ékszert és megnézzük a gyűrű állapotát.

A kötelező 1 éves garanciavállaláson túl Ékszerészetünk további 4 évig, 30% önrésszel, maximum 50.000 Ft erejéig járul hozzá egy esetleges kőpótláshoz, melynek feltétele az ékszer évenkénti szervizre való bemutatása.

Hogy adjuk át az eljegyzési gyűrűt?

Eljegyzési gyűrű csomagolásAz eljegyzési gyűrű a szerelmi zálog jelképe, amit méltóképp illik átadni, amihez szeretnénk mi is egy kis segítséget nyújtani.

Az általunk készített gyűrűket elegáns csomagolásban, gyönyörű, exkluzív fa dobozban adjuk át ügyfeleink számára, továbbá ajándékba adunk egy aranyszínű szatén zsákocskát, hogy ezzel is hozzájárulhassunk a különleges pillanat megteremtéséhez.

Hogy ápoljuk, tartsuk karban eljegyzési gyűrűnket?

Természetes jelenség, hogy arany ékszereinken a hétköznapi használat során felületi karcok jelennek meg, és hogy a mintázatokban, kőfoglalatokban is megjelennek előbb-utóbb a szennyeződések. Ezért azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy kézmosásnál, fürdésnél is vegyék le ékszereiket, mert a tisztálkodáshoz használt kozmetikumok olyan paraffinokat, zsírokat tartalmaznak, amik megülnek az apró fémbordákban, – főleg az ékkövek alatt –, és lerakódásukkal behomályosítják azokat.

Óvjuk, védjük az eljegyzési gyűrűket a külső behatásoktól is, és fizikai munka, sportolás során inkább tegyük vissza a  párnázott dobozba vagy a puha zsákocskába.