Barion Pixel

Karikagyűrű méretek meghatározása

Tájékoztatjuk, hogy a webshopunkból megrendelt karikagyűrűk minden esetben egyedileg, az önök ujjméretére készülnek el műhelyünkben, az oldalon megadott színkombinációban.

Mivel vannak olyan karikagyűrűk, melyeken nehezen, vagy akár egyáltalán nem oldható meg az utólagos méret állítás, ezért a megadott méreteket kizárólag a tőlünk megrendelt gyűrűmérő által lemérve fogadunk el.

Rendelje meg professzionális gyűrűmérő sorunkat 5000 Ft-ért, és olvassa el a használati útmutatónkat lejjebb görgetve.

Rendelhető gyűrűmérő

MEGRENDELEM A GYŰRŰMÉRŐT

Eljegyzési gyűrűk méretének meghatározása

Mivel az eljegyzési gyűrűk általában meglepetésnek szánt ékszerek, ezért a pontos méretek ismerete nélkül kell elkészítsük az ékszereket. Ezért oldalunkról csak olyan eljegyzési gyűrűk rendelhetőek, melyek utólagos méretállítása megoldható.

Ettől függetlenül az a legszerencsésebb, ha sikerül eltalálnia a megfelelő méretet, ehhez szeretnénk néhány tippel és segítséggel szolgálni:

– Abban az esetben, ha párja visel gyűrűt, akkor töltse le innen és nyomtassa ki segédletünket vagy használjon tolómérőt a gyűrű belső átmérőjének meghatározásához. A tolómérő használatakor a kapott értéknek megfelelő gyűrűméretet keresse ki a letölthető segédletből, és ezt a méretet állítsa be az ékszer megrendelésekor.
– Nem utolsósorban, mi is igyekszünk tapasztalatunkkal segíteni, hogy elkészülhessen a megfelelő méretű jegyékszer, amennyiben kapunk egy leírást, vagy fotót a kiválasztott hölgyről.

A meglepetésnek vásárolt eljegyzési gyűrűk utólagos méretre állítása díjmentes. Ezzel kapcsolatban vegye fel kapcsolatot kollégáinkkal elérhetőségeink egyikén.

Amennyiben mégis van lehetősége a pontos méretek meghatározására, úgy a karikagyűrű vásárláshoz hasonlóan rendelje meg a gyűrűmérő sort.

MEGRENDELEM A GYŰRŰMÉRŐT

A gyűrűmérő használata

  • Próbálja az ujjára a gyűrűmérőn található karikákat addig, amíg a legkényelmesebb karikát meg nem találja.
  • A megfelelő méret az, amikor se nem túl laza, se nem túl szoros levételnél a gyűrű.
  • Ha megtalálta a megfelelő karikát, jegyezze fel a karikán található számot, ez az ön mérete, melyet a megrendelés során a websopunkban meg kell adnia.
  • Amennyiben nem tud két méret között dönteni, úgy lehetőség van feles méret elkészítésére is pl.: 53,5. Ebben az esetben állítsa be a webshopon a kisebb méretet, és a megrendelés során a kosárba rakott termékeknél a megjegyzés rovatba írja meg nekünk a pontos, fél számos méretet.
  • Fontos! Mivel általában a két kezünk gyűrűs ujj mérete eltér, ezért az elkészített ékszer csak arra az ujjára lesz jó nagy eséllyel, amelyikről a méretet levette.

Információk a gyűrűmérő használatához

Azért, hogy a megrendelt ékszert a legkényelmesebb, legmegfelelőbb méretben tudjuk elkészíteni az Ön számára, legyen kedves olvassa el az alábbi útmutatónkat a pontos méretvétellel kapcsolatban.

Kéztípusok és a megfelelő mértek meghatározása

Először is fontos tudnivaló, hogy a kéz típusok, legalábbis a gyűrűk viselésének és a legpontosabb méret meghatározásának szempontjából 2 csoportba sorolhatók:

1.-es típus:
Ezzel a kézformával rendelkezik az emberek nagyobb része. Ennek a típusnak a főbb jellemzője, hogy az ujjakon kiszélesedő izületek találhatók. Ennél a kéztípusnál az a megfelelő gyűrű méret, amikor az izületen viszonylag nehezen megy át a gyűrű, így nehezen is jön le róla (de nem túl nehezen). Mivel az ujj töve az ízület után kissé beszűkül, ezért természetes, ha a gyűrű a helyére húzva kissé laza.

2.-es típus:
Ez esetben az ujjak folyamatosan szélesednek. Itt a gyűrű méretének meghatározásakor arra kell ügyelni, hogy a gyűrűt a helyére (tövig) húzva viszonylag szoros, de mégis kényelmes érzést kapjunk, hogy nehezen csússzon le a gyűrű a helyéről.

Kéztípusok

Napi méret ingadozás

Az emberi test, így az ujjaink és az izületeink sem állandó méretűek. Egy nap folyamán az ujjaink is apróbb méret változásokon mennek keresztül, kinek kevésbé, kinek nagyobb mértékben. Sok oka lehet az izületek tágulásának, szűkülésének.

Tágulás leggyakoribb okai: fizikai munkavégzés, meleg (pl. egy forró fürdő), vizesedés. A szűkülés leggyakoribb okai: tartósan hidegben tartózkodás, vagy hideg vízben végzett tevékenység, kipihentség. Ez okból azt javasoljuk, hogy mérjük meg ujjunkat többször, különböző napszakokban, hogy pontosabb képet kapjunk az ujjunk méret ingadozásáról.

Az elkészített ékszer természetesen nem tudja követni ezeket a méretbeli változásokat, így azt a méretet érdemes választanunk, ami a legjellemzőbb többszöri mérés alkalmával. Szerencsére az emberek legnagyobb részének ezek a változások csak olyan minimális mértékűek, hogy szinte nem is érzékelhetők, de akadnak olyanok is akiknek akár 1-2 számmal is eltér reggel és este az ujjmérete.

Évszakos méret ingadozás

Az előzőekben említett okokból, itt elsősorban a hőmérséklet változásra gondolunk, más lehet az ujj mérete télen, mint nyáron. Télen kissé beszűkülnek az izületek, nyáron, pedig kitágulnak. Ennek a mértéke általában nem igazán jelentős, de így is észrevehetik az érzékenyebbek, hogy télen kicsit lazább, nyáron kicsit szorosabb az amúgy jól megválasztott méretű gyűrű.

Testsúly változás

Testsúlyunk növekedése, csökkenése természetesen minden egyes testrészünkön megmutatkozik, így az ujjainkon is.
A legjellemzőbb helyzet a testsúly megváltozásával kapcsolatban a várandósság. Az állapotos kismamáknak azt szoktuk javasolni, hogy onnantól, amikor már kényelmetlenné válik gyűrűjük viselése, inkább tegyék el addig, míg a szülést követően visszanyerik eredeti alakjukat.

Melyik kézen viseljük az ékszert?

Hazánkban legjellemzőbb két szokást így tudjuk részletezni:
Ha karikagyűrűvel történik az eljegyzés, akkor azt az esküvőig a bal kézen szokás viselni, majd az esküvőt követően átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Magyarországon a legelterjedtebb szokás, hogy a bal kézre kerül az eljegyzési gyűrű, míg a jobb kézre kerül az esküvő alkalmából a karikagyűrű. Ugyanakkor, ne feledjük, hogy ezek nem kötelező érvényű tradíciók, csak iránymutatásként szolgálnak számunkra.

Mivel a két kéz gyűrűsujja eltérő méretű lehet, ezért mi azt javasoljuk kedves vásárlóinknak, hogy arra az ujjukra készíttessék a gyűrűt, amelyiken ténylegesen viselni fogják később. Jobb kezes emberek esetében például praktikusabb a bal kézen viselni a gyűrűt, mert itt kevésbé lesz kitéve kopásnak, sérüléseknek.

Utólagos méretállítás

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni azzal kapcsolatban, ha bármilyen oknál fogva megváltozik az ujjmérete, az ékszerek nagy részénél lehetőség van utólagos méret igazításra is. Kivételt képeznek ez alól a szögletes, vagy egyéb különleges formájú valamint a drágakövekkel körben foglalt karikagyűrűk, eljegyzési gyűrűk.

Ha utólagos méret állítással kapcsolatos igénye merülne fel, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az aktuális részletek pontosítása végett elérhetőségeink egyikén.