Barion Pixel

Útmutató az ujj méretének pontos meghatározásához

Azért, hogy a megrendelt ékszert a legkényelmesebb, legmegfelelőbb méretben tudjuk elkészíteni az Ön számára, legyen kedves olvassa el az alábbi útmutatónkat a pontos méretvétellel kapcsolatban.

Kéztípusok és a megfelelő mértek meghatározása

Először is fontos tudnivaló, hogy a kéz típusok, legalábbis a gyűrűk viselésének és a legpontosabb méret meghatározásának szempontjából 2 csoportba sorolhatók:

1.-es típus:
Ezzel a kézformával rendelkezik az emberek nagyobb része. Ennek a típusnak a főbb jellemzője, hogy az ujjakon kiszélesedő izületek találhatók. Ennél a kéztípusnál az a megfelelő gyűrű méret, amikor az izületen viszonylag nehezen megy át a gyűrű, így nehezen is jön le róla (de nem túl nehezen). Mivel az ujj töve az ízület után kissé beszűkül, ezért természetes, ha a gyűrű a helyére húzva kissé laza.

2.-es típus:
Ez esetben az ujjak folyamatosan szélesednek. Itt a gyűrű méretének meghatározásakor arra kell ügyelni, hogy a gyűrűt a helyére (tövig) húzva viszonylag szoros, de mégis kényelmes érzést kapjunk, hogy nehezen csússzon le a gyűrű a helyéről.

Kéztípusok

Napi méret ingadozás

Az emberi test, így az ujjaink és az izületeink sem állandó méretűek. Egy nap folyamán az ujjaink is apróbb méret változásokon mennek keresztül, kinek kevésbé, kinek nagyobb mértékben. Sok oka lehet az izületek tágulásának, szűkülésének.

Tágulás leggyakoribb okai: fizikai munkavégzés, meleg (pl. egy forró fürdő), vizesedés. A szűkülés leggyakoribb okai: tartósan hidegben tartózkodás, vagy hideg vízben végzett tevékenység, kipihentség. Ez okból azt javasoljuk, hogy mérjük meg ujjunkat többször, különböző napszakokban, hogy pontosabb képet kapjunk az ujjunk méret ingadozásáról.

Az elkészített ékszer természetesen nem tudja követni ezeket a méretbeli változásokat, így azt a méretet érdemes választanunk, ami a legjellemzőbb többszöri mérés alkalmával. Szerencsére az emberek legnagyobb részének ezek a változások csak olyan minimális mértékűek, hogy szinte nem is érzékelhetők, de akadnak olyanok is akiknek akár 1-2 számmal is eltér reggel és este az ujjmérete.

Évszakos méret ingadozás

Az előzőekben említett okokból, itt elsősorban a hőmérséklet változásra gondolunk, más lehet az ujj mérete télen, mint nyáron. Télen kissé beszűkülnek az izületek, nyáron, pedig kitágulnak. Ennek a mértéke általában nem igazán jelentős, de így is észrevehetik az érzékenyebbek, hogy télen kicsit lazább, nyáron kicsit szorosabb az amúgy jól megválasztott méretű gyűrű.

Testsúly változás

Testsúlyunk növekedése, csökkenése természetesen minden egyes testrészünkön megmutatkozik, így az ujjainkon A legjellemzőbb helyzet a testsúly megváltozásával kapcsolatban a várandósság. Az állapotos kismamáknak azt szoktuk javasolni, hogy onnantól, amikor már kényelmetlenné válik gyűrűjük viselése, inkább tegyék el addig, míg a szülést követően visszanyerik eredeti alakjukat.

Melyik kézen viseljük az ékszert?

Hazánkban legjellemzőbb két szokást így tudjuk részletezni:
Ha karikagyűrűvel történik az eljegyzés, akkor azt az esküvőig a bal kézen szokás viselni, majd az esküvőt követően átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Magyarországon a legelterjedtebb szokás, hogy a bal kézre kerül az eljegyzési gyűrű, míg a jobb kézre kerül az esküvő alkalmából a karikagyűrű. Ugyanakkor, ne feledjük, hogy ezek nem kötelező érvényű tradíciók, csak iránymutatásként szolgálnak számunkra.

Mivel a két kéz gyűrűsujja eltérő méretű lehet, ezért mi azt javasoljuk kedves vásárlóinknak, hogy arra az ujjukra készíttessék a gyűrűt, amelyiken ténylegesen viselni fogják később. Jobb kezes emberek esetében például praktikusabb a bal kézen viselni a gyűrűt, mert itt kevésbé lesz kitéve kopásnak, sérüléseknek.

Utólagos méretállítás

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni azzal kapcsolatban, ha bármilyen oknál fogva megváltozik az ujjmérete, természetesen lehetőség van utólagos méret igazításra is. Ezzel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az aktuális részletek pontosítása végett elérhetőségeink egyikén.

FONTOS!

Ha két méret között hezitálnak, (az egyiket egy kicsit szűknek a következőt egy kicsit bőnek érzik), van lehetőség a kettő közötti, azaz fél számos méretek elkészítésére is. Amikor megírják nekünk a lemért méreteiket, kérjük jelezzék a számunkra azt is, hogy mely típusú a kezeik formája (1 vagy 2).

Köszönjük szépen a figyelmet! Kellemes ujjmérést kívánunk.

Rendelhető gyűrűmérő

MEGRENDELEM A GYŰRŰMÉRŐT