Barion Pixel

8 hasznos tipp az esküvőre készülődőknek

Munkánk során nagyon sok ifjú párral találkozunk, akik a házasságkötést követően visszatérnek hozzánk karikagyűrűik felújításával, átnézésével kapcsolatban. Mindig kikérdezzük őket arról, hogy hogyan sikerült a “nagy nap” illetve, hogy milyen tapasztalataik lettek, mit csinálnának másképp. Így állt össze ez a 8 pontos hasznos tipp csomag, melyek iránymutatóul szolgálhatnak mindenkinek, akik az esküvőjüket tervezik. 🙂

  1. Kerüld a magas sarkút!
    Igen, pontosan tudjuk, hogy elképesztően szép és elegáns, de nem árt a kényelemre is gondolni. Ha edzett vagy és amúgy is magas sarkúban töltöd a mindennapjaidat, akkor hajrá, viszont azoknak, akik sportos lábbelihez szoktak, nem javasoljuk a magas sarkokat, hiszen az égető és fájó érzés az egész ceremóniát tönkre tudja tenni, a hangulatodról nem is beszélve, tehát érdemes egy váltás kényelmes cipőről gondoskodni a tűsarkak mellé.
  2. A nedves törlőkendő a legjobb barátod!
    Hihetetlen, de igaz: a nedves törlő számtalan dologra jó, az esküvői ruhára ráömlött foltok eltávolításától kezdve az asztal letakarításig, szinte mindenre. Mivel a nagy napon sokat fogsz fel-le mászkálni, ezért a ruhád alja, – ha földig érő hófehéret választasz – garantáltan koszos lesz, illetve a terítőt sem kíméli majd a násznép, a törlő ebben az esetben is kiváló megoldás lesz. Mielőtt használni kezded, győződj meg róla, hogy a ruhádban nem tesz-e kárt és nem hagy-e nyomot. Ha zöld a lámpa, akkor feltétlenül legyen nálad legalább egy csomag és meglátod, mennyi maszatos helyzetből kihúz majd.

Esküvő

  1. Milyen ruhát válassz?
    Ha hiszed ha nem, a hatalmas, abroncsos ruhákban elképesztő nehéz a wc-t használni, főleg ha a kompozíció hátul cipzáras. Ha mindenképp ilyen ruhához ragaszkodsz, akkor a mosdóba menetel előtt vigyél magaddal 1-2 koszorúslányt, akik segítenek a vetkőzésben és öltözésben, vagy válassz olyan kényelmes és könnyen kezelhető ruhát, amivel nincs szükséged testőrségre és egyedül is felkeresheted azokat a helyiségeket, ahová a király is egyedül jár.
  2. Haj és a smink.
    A külsődet akkor is bízd profira, ha minden reggel órákig tollászkodsz a tükör előtt és ügyesen belövöd a hajad és egész nap tart a festék az arcodon. Az esküvőn nem lesz időd 10 percenként a tükörhöz futkorászni, ezért keress fel valaki olyat, aki akár reggeltől-estig szépen tartó, nem elmosódó sminket készít, valamint a frizurádat is úgy készíttesd el, hogy hajnalig bírja a gyűrődést, a táncot és a pörgést.
  3. Adj magadnak elegendő időt!
    Az esküvő napján mindenki kapkod és késében van. Érdemes elsősorban magaddal foglalkozni, a hajaddal, a sminkeddel, a ruháddal és a cipőddel, valamint inkább előbb jöjjön a fotós, mint később, ne kelljen a helyszínek közt kapkodni és sietni. Ha előre készítettél már egy tervezetet, melyben pontosan beosztottad az idődet, akkor bátran csapj hozzá minden tevékenységhez minimum fél órát, hogy ne legyen egy őrült hajsza az egész. Hidd el, megéri. Ha pedig borul a menetrend, nincs semmi baj: pánikba esni minden körülmények között ÉR!

Esküvő

  1. Mi van, ha baj történik?
    Amikor már úgy érzed, semmi hiba nem csúszhat a számításaidba, garantáltan akkor késik a pap, vagy az anyakönyvezető, megbetegszik a DJ vagy leszakad a dekoráció. Hidd el, ritka az olyan esküvő, ahol minden flottul zajlik, apró vagy nagyobb bakik bárhol és bármikor beüthetnek. Ilyenkor ne ess kétségbe, hanem próbáljátok megoldani a dolgokat és bizton állíthatjuk, hogy az ilyen kalamajkák még emlékezetesebbé és szórakoztatóbbá teszik majd a nagy napot, valamint jókat lehet majd sztorizni az ott történtekről.
  2. Vészcsomag
    Nem árt felkészülni minden eshetőségre, ezért legyenek nálad a következők: aszpirin, dezodor, fogselyem, zsebkendő, rúzs, folttisztító, tű, cérna, géz, sebtapasz, tükör és természetesen savlekötő vagy emésztést elősegítő tabletta. Ha gyerekeket is meghívtatok, akkor érdemes könyveket, játékokat, színes ceruza vagy filctoll készletet is vinni, hogy a kicsik le tudják foglalni magukat.
  3. A koszorúslányok, a tanúk és a vendégek
    Az esküvő rólad és a párodról szól. Olyan embereket hívj meg, akikkel meg akarod osztani ezt a nagy napot, és akik lehetőleg nincsenek haragban egymással, ne feszengjenek az esküvőn, hanem ők is mulassanak ugyanolyan jól, ahogy remélhetőleg te is.
    Ha mind a 8 pontot betartottad, akkor mehet a menet és meglásd, nem minden fog úgy történni, ahogy előre eltervezted, de ettől olyan izgalmas ez az egész! 🙂

Esküvő