Barion Pixel

Görbe Nóra - színész

A Színház- és Filmművészeti Főiskola dráma szakán tanult Kapás Dezső és Horvai István osztályában 1975 – 1979 között, de énekelt az R-Go-val, az Első emelettel és a Bojtorjánnal is. Számtalan magyar játékfilmben szerepelt, mégis a Linda tette felejthetetlenné. A mai napig aktívan dolgozik és szinkronizál, de szívesen visszatérne újra Linda szerepében is.

Görbe Nóra

  1. Emlékszel még az első szerelmedre?
    Az ilyen ovis-általános iskolásra gondolsz? Arra nem. 19 évesen Gyuri volt az első szerelem, ami igazi, elsöprő erejű és elementáris volt. A főiskola első évében találkoztunk egy klubban szombat este. Épp Benkóczy Zoltán jósolt a tenyeremből és azt látta, hogy akkor éjjel jön el nekem az igazi. És láss csodát, jött is, pont ott, pont akkor.
    Gyurival hamar összeköltöztünk, nagyon termékeny kapcsolat volt a miénk, ami 76-92-ig tartott és két csodálatos gyermekünk is született ebből a szerelemből. Aztán a személyes fejlődésem mást követelt, önálló akartam lenni és 13 évig egyedül éltem a gyerekekkel, majd 2003-ban megismerkedtem a mostani férjemmel, Péterrel.
  2. Milyen vagy, mikor igazán szeretsz valakit?
    Vajpuha. Azt hiszem ez a szó mindent elmond. Vajpuha és hűséges.
  3. Melyik a kedvenc romantikus filmed/könyved?
    Szerelem a kolera idején és az Átlagemberek.
  4. Szerinted milyen egy igazán jó esküvő?
    Rövid. Ez most talán furcsán hangzik, de a miénk is az volt, semmi napokig tartó bulizás és hatalmas vendégsereg, hanem csak bensőségesen és gyorsan. De így volt jó.
  5. Kislány korodban hogy képzelted el a házasságot?
    A szerelemről volt inkább egy álmom nem a házasságról . És ez az elképzelés az első kapcsolatomban megvalósult. Amúgy én valahogy sohasem akartam férjhez menni. Aztán látod, mégis sikerült.
  6. Mik azok a tulajdonságok, amik egy férfiban a legjobban megfognak?
    Legyen jelleme, talán ez minden, amit el tudok mondani és ez írja le a legjobban, mire gondolok. Erős jellem, ez irtó fontos.
  7. Szerinted mitől működik jól egy párkapcsolat?
    Ez az élet egyik legnehezebb kérdése. Mert ugye lehet bármilyen elvi alapokkal belemenni, ha a gyakorlatban nem működik a dolog. Önmagam megtartása is fontos, ugyanakkor kell alkalmazkodási képesség is. El kell fogadni, hogy a másik is önálló, igaz, közösen tűzünk ki célokat, de hagyni kell lélegezni és érvényesülni a társunkat. Nem kellenek álarcok és szerepek, mert azok rengeteg energiát elvesznek. Természetesség és őszinteség, talán ezek lehetnek az alappillérek és persze az autonómia.
  8. Van olyan ékszered, amihez egy szép emléked kötődik?
    Csak a karikagyűrűmet hordom, az a kedvenc ékszerem, nem is szoktam mást viselni, legfeljebb fotózásokra.
  9. Ha külföldön tartanád az esküvődet, melyik országot vagy várost választanád?
    Egyszer belefutottunk Goán egy gazdag család esküvőjébe, ahol több százan voltak. A vendégek egy része magánrepülővel érkezett és kint mulattak a tengerparton vagy 3 napig. Na, ilyet biztos nem szeretnék, persze megértem, hogy más országokban más hagyományok vannak, de nekem ez már túl sok. Mivel az esküvőm Magyarországon volt, ezért szerintem egyértelmű a válaszom, szeretem a hazai pályát, egyetlen város van, ami esetleg el tudna csábítani, és az Cascais, Portugáliában.
  10. Mi az a tulajdonságod, amit a férfiak a legjobban szeretnek benned?
    Szókimondó vagyok, egyenes, becsületes,”hosszútávfutó”- hiszen a férjemmel már 12 éve együtt vagyunk- és pontos, megbízható. Ezeket hiányolom az emberekből manapság, és a tiszteletet. Hogy nem kések el, hogy eljárok a próbákra, megtanulom a szöveget, nem játszom a másik idejével és érzéseivel.
  11. Melyik Affianced eljegyzési gyűrűt vagy karikagyűrűt választanád?
    Mivel karikagyűrűm már van, ezért én a Bölcsesség medált választottam a Talizmán kollekcióból. Szerintem illik hozzám, hiszen a szűz jegyében születtem.