Panteon arany karikagyűrű kollekció: ragyogó egyediség, míves kézi munka

A Panteon karikagyűrű kollekció ékszereinek mintái az ókori görög építészet és dísztő művészet elemei ihletésében születtek, ezért is neveztük el a kollekció tagjait egy-egy görög istenről.

Az Affianced Ékszerészet munkáinak egyik legfőbb jellegzetessége az aprólékos kézi díszítő vésés, mely technikát a Panteon ékszer család tagjain is alkalmazzuk, de teljesen más stílusban, szemlélettel, mint az eddigi alkotásainkon. A vésett díszítések mintái az antik görög művészeti ágakban gyakorta használt növényi ornamentikák, elsősorban az akantusz levél, melyeket leginkább a fegyverművességben használt módon véstük az ékszerekbe.

A kollekció darabjain a másik, már-már elfeledett kézműves díszítési technika, melyet alkalmaztunk az úgynevezett tausirozás vagy más néven damaszcirozás. Ez a technika leginkább a bútorművességben használt intarzia fémeken alkalmazott megfelelője. A technika lényege, hogy egy keményebb, alap fémbe kialakításra kerül egy lemélyített minta, melybe egy puhább fémet kalapálunk bele, mely során forrasztás nélkül marad meg stabilan a beültetett fém elem.

Magyar Kézműves Remek Díj

A Panteon Kollekciónkkal 2022-ben elnyertük a Magyar Kézműves Remek Díjat.

Kollekció választás: